Бананов крем карамел - сладкиш без брашно
Крем карамел с банани или млечен сладкиш без брашно и с малко захар.
Необходими продукти:
- 100 г захар
- 400 мл мляко
- 4 яйца
- 4 банана
Начин на приготвяне:
1. Изберете си правилната посуда - малка правоъгълна или кръгла тава (приблизителни размери на правоъгълника 20х20,а диаметър на кръга около 20 см.), която може да влезе в по-голяма тава. Сложете на котлона тиган с незалепващо покритие и пуснете на слаб огън.
2. Поръсете захарта и бъркайте докато се разтопи и се получи златист карамел. Изсипете го много бързо в малката тава докато не се е стегнал.
3. В купата на пасатора сипете млякото, чукнете яйцата и добавете нарязаните на парчета банани. Можете да работите и с миксер, но ще трябва да разбивате по-дълго време докато се поразпаднат бананите. Можете предварително да ги намачкате с вилица, ако работите с миксер.
4. Получената смес от пюрирането или разбиването изсипете в малката тава върху карамела. Поставете я в по-голямата тава и налейте вряла вода. Ако е йенско стъкло - сипете топла, но не вряла.
5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Ако е йенско стъкло, сгорещете печката до 60-70 градуса и тогава пъхнете. В този случай се пече 45 минути.
6. След изваждане охладете. После похлупете с подходяща чиния и обърнете сладкиша. Нарежете и хапвайте - вкусно и сравнително нискокалорично за десерт.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ