Регистрация

Бакардан или македонски качамак



Бакардан или македонски качамак
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 9267

Качамак с маргарин по селски, бъркан с дървена пръчка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Интересната технология, по която бабите на село са правили качамак, все още се пази в македонската култура. Ако не сте се наслаждавали на гледката как качамелката разбива сместа от кипящото царевично брашънце, вижте оригиналния начин за приготвянето на мамалига или бакардан - както го наричат в македонско.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
2
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта