Багета сандвич с шунка и сметана
Топли сандвичи от пълнени багети с колбас, сметана и яйца.
Необходими продукти:
- 2 багети
- 4 яйца
- 4 с.л. течна сметана
- 200 г шунка (или друг вид колбас по избор)
- няколко стръка пресен лук
- сол и пипер на вкус
- 80 г кашкавал, пармезан или друго жълто сирене
Начин на приготвяне:
1. Застелете тава за печене с пергаментова хартия. Отрежете горното капаче на багетите по дължина като издълбаете и част от сърцевината под него с ръка. Останалата сърцевина притиснете към стените и дъното на оформените хлебни контейнерчета. Поставете багетите в тавата така, че да са устойчиви и с отвора нагоре.
2. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса, за да е готова, когато са готови за печене и сандвичите. Разбийте яйцата и добавете сметаната. След това добавете и колбаса, нарязан на кубчета, които пък по желание можете да запечете на сух тиган, за да заухаят още по-апетитно. Следва в сместа да вкарате наситнения пресен лук и накъсания на ситно или наронен хляб от издълбаната сърцевина. Тук можете да добавите още съставки, за да разчистите хладилника. Плънката търпи гъби, царевица, домати, маслини, сирене. Всичко е въпрос на вкус и наличност.
3. Напълнете сандвичите и ги пуснете да се пекат във вече загрялата фурна. Гответе 20-25 минути докато хлебчетата се изпекат хубаво отвън. Поръсете с рендосаното жълто сирене и върнете в изключената вече фурна докато се разтопи.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ