Регистрация

Баварезе със сьомга

Баварезе със сьомга
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 2529

Тестено изделие със сьомга и желатин провокира готварските ви умения.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пандишпановия блат:

  • 1/4 чаша брашно
  • 1/4 чаша картофено нишесте
  • 2 големи яйца със стайна температура
  • 2 с.л. захар
  • 1/3 чаша неосолен шам-фъстък без черупките, ситно нарязан
  • 1 ч.л. бакпулвер

За сьомговия мус:

  • 300 г сьомга
  • 30 мл мляко
  • 300 мл бита сметана
  • 1 ч.л. желатин
  • 2 с.л. вода
  • щипка сол
  • щипка бял пипер
  • 1/2 ч.л. индийско орехче

За украса:

  • ситно нарязан копър
  • черен сусам
  • лимон, нарязани на клинове

Начин на приготвяне:

1. Бийте белтъците докато станат на пяна. Прибавете захарта по малко, като продължавате да разбивате. Прибавете жълтъците и разбийте добре.

2. В отделна купа смесете брашното и бакпулвера.

3. Сипете брашното и шам-фъстъка към яйцата, малко по малко и разбъркайте внимателно.

4. Изпечете за около 10 мин. в предварително загрята на 180ºС фурна.

5. Междувременно сварете сьомгата в млякото за около 5 мин.

6. Смесете хубаво и оставете да се охлади.

7. Смесете желатина с 2 с.л. вода.

8. Прибавете към рибата и разбъркайте хубаво. Поръсете със сол, пипер и индийско орехче. Прибавете разбитата сметана, разбъркайте внимателно.

9. Дръжте в хладилника около час.

10. Когато мусът е почти готов, го изсипете върху пандишпановия блат (в кръгла тава за печене, така че мусът да не изтече).

11. Охлажда се в хладилника за една нощ.

12. Сервирайте гарнирано с черен сусам, копър и лимон.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта