Бабината торта Червено кадифе
Отличен десерт за всякакви поводи.
Необходими продукти:
За блата:
- 1 ч. ч. масло (размекнато)
- 1 1/2 ч. ч. захар
- 2 яйца
- 1 ч. л. екстракт от масло
- 2 ч. л. какао
- 60 г червен оцветител за храна
- 2 1/3 ч. ч. брашно
- 1 ч. ч. суроватка
- 1 ч. л. оцет
- 1 ч. л. сода за хляб
За глазурата:
- 3 с. л. брашно
- 1 ч. ч. мляко
- 1 ч. ч. масло
- 1 ч. ч. захар
- 1 ч. л. ванилия
- 1 ч. л. есенция от масло
Начин на приготвяне:
На блата:
1. Разбийте маслото и захарта на лек и пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и разбийте. Добавете ванилията, маслената есенция и какаото и разбъркайте хубаво. Добавете брашното и суроватката, като редувате, но трябва да започнете и да свършите с брашно. Смесете содата за хляб и оцет и добавете към брашнената смес. Изсипете в 2 намаслени и набрашнени форми за торта с размер 22,9 см. Печете на 180°С 45 мин. и оставете да се охлади.
На глазурата:
В тенджерка направете на паста брашното и млякото. След това гответе до сгъстяване (на слаб огън), като бъркате постоянно. Заделете настрана докато изстине напълно, покрито с капак през цялото време. Направете захарта и маслото на лек, пухкав крем, докато стане почти бял на цвят. Добавете брашното и млякото, вече направени на паста и разбийте отново. Добавете ванилията и маслената есенция. Намажете върху блата и оставете в хладилника до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ