Аям Тангкап - пилешко по индийски
Индийска рецепта за пиле с лук и къри.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле, нарязано на малки парчета
- 3 глави дребен лук шалот
- 3 скилидки чесън
- сол на вкус
- пресни листа къри
Начин на приготвяне:
„Аям Тангкап“ е индонезийско ястие, което се превежда буквално като „хвани пилето“. То се различава от повечето индонезийски ястия, които са много пикантни и включват къри. Тази рецепта е проста, но вкусна. Тя представлява пържено пиле с хрупкави листа къри.
1. Намачкайте на пюре чесъна и солта. Мариновайте парчетата пилешко в получената чеснова паста. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Оставете пилето да се маринова в хладилника за 1 час или за цялата нощ.
2. Изпържете парчетата пилешко в обилно количество растително олио.
3. Отстранете стъблата на листата къри. Измийте листата.
4. Нарежете лука шалот на дребно.
5. Посолете пилето и лука.
6. Изпържете лука, докато стане хрупкав.
7. Сервирайте го като гарнитура към пилешкото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ