Амор полента с царевичен грис и круши
Ароматен царевичен сладкиш с круши, портокали и ванилия.
Бон Апети
Излъчен на 29.03.2016
Този на пръв поглед семпъл сладкиш се оказва изискано изпълнение с плодови аромати, лек винен акцент и ванилова нотка, всички те скрити деликатно в сладко царевично тесто. Приготвянето на десерта започва с поширане на круши, които се потапят в почти кипнала смес от сладко червено вино и захар. Следва правенето на тесто с портокалови корички, портокалов сок, царевичен грис, яйца, ванилия и набухвател в лицето на бакпулвер. На финала сглабяме сладкиша като първо изсипваме тестената част, а след това върху нея редим пошираните круши, нарязани на парченца. Остава само да се изпече и е готов за поднасяне - с плодово сладки или пудра захар по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ