Азиатски банички с кайма и подправки
Тестени пурички с месна плънка и лют сос за потапяне.
Бон Апети
Излъчен на 19.10.2017
Апетитни банички с месо или соленки с кайма правят Лора и Стоян, като залагат на азиатски хранителни комбинации от подправки, за да придадат екзотичен аромат и визия на страхотните мезенца, които могат да бъдат сервирани и като основно. Представете си кайма със зеленчуци, увита в намаслени кори за баница, оформена като хрупкави пурички с коричка от сусам и поднесена с пикантен сос с кисело-солено-сладникава нотка. Идеално прихапване. А ето и как да си го направите:
Червената чушка се реже на лентички, лукът се наситнява, джинджифилът се рендосва, а чесънът се накълцва. Всички заедно се запържват в сгорещено олио и след това към тях се добавя каймата. Готви се до пръхкавост. После точени кори за баница се намазват с олио и се залепят по двойки. Следва да се нарежат по дължина и във всяка от тях да се увие по част от плънката. Можете да наблюдавате как точно се прави във видеото. Следва да наредим пуричките в тава, застлана с хартия за печене, да ги намажем с разбит белтък и да ги поръсим със семена черен сусам. После ги пускаме да се запекат.
А през това време приготвяме азиатски сос за потапяне като смесваме балсамов оцет, рибен и соев сос със сусамово олио и лют пипер. Добавяме печен бял сусам и наситнен пресен лук и сме готови да сервираме.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ