Агнешко с моркови, спанак, патладжан и кус-кус
Руло от агнешко филе с плънка от лук и ядки и гарнитура от паста със зеленчуци и винен сос.
Необходими продукти:
- 200 грама агнешко филе
- 100 грама патладжани
- 20 грама лук
- 30 грама орехи
- 50 грама кус-кус
- 150 грама спанак
- сметана 50 мл
- 70 мл сок от нар
- 30 мл сухо червено вино
- масло, сол, черен пипер, олио за пържене
- моркови (по-хубаво става с цели бейби моркови)
- 2 скилидки чесън
- 300 мл врял бульон (зеленчуков или месен по избор)
Начин на приготвяне:
1. Поставете агнешкото филе върху найлон или стреч фолио, без да го увивате и върху горната му част поръсете сол и пипер. След това наредете резени запържен патладжан, а след тях - запържения лук с ореховите ядки.
2. Завийте месото на стегнато руло с помощта на фолиото и съберете двата края, за да стане с формата на поничка. Закрепете ги един за друг с дървен шиш или клечка за зъби, за да не се развие охлювчето. Запържете от всички страни в тиган с растителна мазнина до златисто и след това печете във фурна на 180 градуса за 10 минути.
3. Пригответе кус-куса като го изсипете в тенджера с малко олио на дъното, сложите сол и черен пипер и залеете с врелия бульон. Оставете да набъбва под капак за 20 минути.
4. Пригответе спанака като го нарежете на парчета и го запържите в масло. Добавете сметаната, сол и пипер и изчакайте сосът да се сгъсти. Накрая добавете и намачкания чесън.
5. Морковите нарежете на кръгчета (ако са големи), а ако са бейби, ги запържете цели в масло.
6. Пригответе соса като смесите сока от нар с червеното вино и изчакате да кипне и да се изпари на 1/3.
7. Поднесете ястието като сервирате агнешкото руло, а в чинията наредите кус-кус, сметанов спанак, сотирани моркови и полеете месото с червената заливка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ