Агнешко печено с чесън и розмарин
Средно | Порции 4
| Видяна: 4818
Гергьовденско агне с горчица.
Необходими продукти:
- 1 разрязан като пеперуда и обезкостен агнешки бут
За маринатата:
- 2-3 скилидки чесън, фино нарязан
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. дижонска горчица
- 1 с.л. соев сос
- пресен нарязан розмарин
- 2 с.л. лимонов сок
- 1/4 ч.ч. зехтин (или малко повече)
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти за маринатата. Консистенцията трябва да е като на рядка чеснова майонеза.
2. Мариновайте агнешкото цяла нощ. Ако е по-голям бутът, удвоете маринатата.
3. Печете бутчето около 10 мин. от всяка страна (върху решетка на фурна) над тавичка за печене, където да се събират соковете. Намазвайте с маринатата при обръщане и след изпичане. Печете на 190°С 5-10 мин. или до готовност.
4. Поднесете с хубав хляб с коричка.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ