Регистрация

Агнешко на скара по индонезийски

Агнешко на скара по индонезийски
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4645

Агнешки сатай или шишчета по индийски с фъстъчено масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г агнешки пържоли
  • 4 с.л. индонезийски сладък соев сос
  • 2 ч.л. сол

За фъстъчения сос:

  • ½ чаша пържени фъстъци
  • 150 г тръстикова захар
  • 3 скилидки чесън
  • 3 червени чили чушки (или на вкус)
  • 3 листа от лайм
  • ½ чаша вода
  • 1 ч.л. сол (или на вкус)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете агнешкото на хапки.

2. Мариновайте го със сол и индонезийски сладък соев сос за около 30-45 минути.

3. Забийте хапките агнешко с бамбукови пръчици.

4. Печете на скара, докато стане златисто кафяво.

На фъстъчения сос:

1. Счукайте фъстъците, чесъна, червените чили чушки и тръстиковата захар в хаванче, докато получите гладка смес.

2. Добавете постепенно вода, докато получите желаната консистенция.

3. Загрейте тиган и капнете вътре зехтин.

4. Сложете вътре соса, добавете сол и листа лайм.

5. Гответе, докато заври.

 Сервирайте агнешкото с фъстъчения сос и поръсено със сладък индонезийски соев сос и малко пържен лук шалот.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта