Агнешко на грил с гъби
Вкусни агнешки котлети от горен бут с полска печурка на скара.
Необходими продукти:
- 500 г агнешки котлети от горен бут
- кората на 1 лимон
- 1 ч.л. счукан чесън
- 4 бр. полска печурка
- 1 с.л. зехтин
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте агнешкото в зехтин, чесън, кора от лимон и сол и пипер. Оставете да престои 5-10 мин.
2. Почистете със салфетка гъбата и я намажете с малко зехтин.
3. Сгорещете грила на средно-силна степен. Изпечете месото за 2 мин. от всяка страна и го сложете върху дъска за рязане, да престои. Междувременно изпечете гъбите за около минута от всички страни.
4. Нарежете агнешкото на ивици с дебелина 2,5 см, но не до долу, а така, че да пъхнете резен гъба между тях и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ