Агнешко къри със спанак и ориз
Индийска яхния с агнешко и спаначен сос.
Бон Апети
Излъчен на 31.03.2017
Готвим по оригинална индийска рецепта за агнешко, като предварително мариноваме месото за минимум 4 часа. Маринатата се приготвя от пюрирани заедно чесън, джинджифил, кисло мляко, кимион, кориандър, куркума и гарам масала. Когато мръвките са се овкусили, подготвяме тигана, в който ще къкрят, като наливаме олио и запържваме в него пръчица канела, кимион на прах и глава лук. Добавяме агнешкото с все маринатата, слагаме дафинови листа и наситнени зелени люти чушки, заливаме с вода и оставяме да се готви под капак за 2 часа.
През това време кипваме вода и сваряваме листенца спанак, колкото да омекне. После го пюрираме. Отделно по желание си варим и бял ориз за гарнитура. Изсипваме спанака в тигана щом месото е готово, слагаме няколко капки лимонов сок и още малко подправки и сглабяме ястието като на дъното на купички сипваме от белия ориз, а върху него разпределяме спаначеното агнешко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ