Агнешки кюфтета в зеленчуков сос
Кюфтета от агнешка кайма с ориз, запечени в лютеница и майонеза.
Необходими продукти:
- 600 г агнешко месо
- 2 яйца
- 1 ч.ч. ориз
- сол
- пипер
- риган
- чубрица
- мащерка
- вода
- майонеза
- буркан лютеница
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза до средна готовност - да не става много мек.
2. Минете месото през месомелачка, а готовата кайма замесете с яйцата, варения и отцеден ориз и подправките. Оформете малки твърди кюфтенца и ги варете 15-тина минути в кипнала предварително вода.
3. С решетъчна лъжица отцедете кюфтенцата и ги сложете на дъното на тавичка.
4. Смесете майонезата с лютеницата и ако сосът е много гъст - долейте вода.
5. Залейте кюфтенцата с доматения сос и оставете да се пекат на фурна за 20-25 мин. до покафеняване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ