Агнешки котлети с карамелизиран лук
Агнешко с подправки, мармалад от лук и лимонов сок.
Необходими продукти:
- 12 агнешки ребра с месо по тях
- 40 г масло
- 4 с.л. олио
- 4 глави лук
- 2 с.л. кафява захар
- сол и пипер
- чесън
- прясна подправка по избор - мащерка или джоджен, или розмарин
- 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Разделете агнешките ребра и ги овкусете със сол и пипер. Оставете настрана.
2. Лука нарежете на полумесеци. Сгорещете маслото и половината олио в тиган и запържете лука. Щом започне да променя цвета си добавете кафявата захар, наситнен чесън и оставете да се готви под капак на слаб огън за 30-тина минути.
3. Прехвърлете лука в чиния, а агнешкото покапете с останалото олио. Гответе за по 2-3 минути от страна всяко ребърце. След изваждане покапете с лимонов сок.
4. Поднесете по 3 ребра в порция с топинг от лука и поръска от наситнена прясна подправка по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ