Агнешки бут с боб на фурна
Печено агнешко с боб и розмарин.
Необходими продукти:
- 1 агнешки бут около 2 кг
- 500 г боб
- 10 скилидки чесън
- 100 г масло
- сол, червен и черен пипер
- 4 клонки розмарин
- 150 мл белени домати от консерва
- вода
Начин на приготвяне:
1. Агнешкия бут пробийте на 20 места и в тях сложете по 1/2 скилидка чесън.
2. Маслото на стайна температура разбъркайте с 1 с.л. сол, 1 ч.л. черен пипер и 1 и 1/2 ч.л. червен пипер. С получената паста намажете добре бута от всички страни.
3. Накиснатия от предната вечер боб изсипете в голяма тава. Залейте с доматения сос и вода, която да го покрие напълно с два пръста. Отгоре сложете бута, а върху него разпределете клонки розмарин.
4. Завийте с фолио и печете 2 часа в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това отгърнете фолиото и печете още 30 минути.
5. Сервирайте месото с гарнитура от боба и сос от тавата, ако е останал такъв.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ