Регистрация

Агнешки бут в ментова коричка

Агнешки бут в ментова коричка
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1228

Печен агнешки бут с коричка от оцет и мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут
  • 150 г листа прясна мента
  • 2 с.л. захар
  • 50 мл балсамов оцет
  • 50 мл бял оцет
  • 100 мл зехтин
  • 1 с.л черен пипер
  • 1 с.л. сол

Начин на приготвяне:

1. В купата на блендера или пасатора смесете измитите листа мента със солта, захарта, пипера, оцета и зехтина. Пюрирайте на гъста каша.

2. С получената смес намажете хубаво бута, увийте го във фолио и приберете в хладилника за 3 часа да се маринова.

3. Загрейте фурната на 220 градуса. Пъхнете вътре бута и след 15 минути намалете на 180 градуса. Гответе така още 40 минути. После увеличете отново на 220 и дръжте във фурната 10 минути.

4. Готовото агнешко оставете да почине 5-7 минути преди разрязване

5. Поднесете с гарнитура от гриловани или пресни зеленчуци.

Източик: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта