Агнешка яхния с лук
Агнешки бут с орехи и гарнитура от кускус.
Бон Апети
Излъчен на 20.10.2017
Агнешка яхния от бут с ориенталски привкус готвят Лора и Стоян, като обезкостяват бут от блеещото животинче, за да го превърнат във вкусни хапки, задушени със зеленчуци в бульон и сервирани върху канапе от кускус.
Първо бутът се превръща в мръвчици, които се осоляват, опипрят и поръсват с брашно, а после се запържват в дълбока тенджера с масло докато хванат хрупкава коричка. След това месото се вади и на негово място се настанява голямо количество лук, който се карамелизира в мазнината. Към него се добавят накълцани орехи, подправки и бульон, мръвките се връщат и започва двучасовото къкрене, в което агнешкото има за задача да се превърне в апетитна яхния. А тя се обогатява с добавката на чесън, захар и сироп от нар.
Накрая ястието се сервира по ориенталски - върху канапе от кускус и поръсено със семена нар - хем народно, хем модерно - вижте точно как се прави:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ