Агнешка плешка с дробине по ловешки
Пълнено агнешко с дреболийки, ориз, спанак и сини сливи.
Бон Апети
Излъчен на 06.05.2016
Агнешка плешка по рецепта от ловешкия край готвим днес като едрия къс агнешко месо се пълни с богата подробица. Нея приготвяме от сварената агнешка карантия, смесена със запръжка от ориз и пресен лук и добавка от листенца спанак и сушени плодове. Месото се пълни със сместа, маже се с масло, овкусява се с подправки и се пече на бавен огън за 3:30 часа. После се допича, за да хване апетитна хрупкава коричка. Лора и Стоян предлагат, ако разполагате с було, да увиете месото в него още преди печене. Така кожичката ще стане по-сочна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ