Автентична салца Юкатан Хабанеро
Средно | Порции 4
| Видяна: 3116
Много лют чеснов сос.
Необходими продукти:
- оцет
- чили чушка, сорт Хабанеро (ако не разполагате с такава, рецептата позволява и обикновена чили чушка)
- 6 скилидки чесън
- сол
Начин на приготвяне:
1. Препечете чилито и чесъна (с люспите) до омекване на чесъна и докато чушлетата се почернеят.
2. Извадете дръжките и семената на чушлетата и обелете чесъна.
3. Разбъркайте чилито и чесъна с оцет в блендер. Добавяйте оцет, колкото е необходимо, така че да се получи гъст сос.
4. Прибавете няколко щипки сол и разбъркайте. Съхранявайте в хладилник и поднесете с тако, фахита или нещо друго.
*Внимавайте с чилито, защото е много люто - измийте хубаво ръцете си след това.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 10-15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ