Провери познанията си за кулинария с този тест!
Кулинарен тест за обща култура.
Седем въпроса за обща култура свързани с храна публикува сайтът Culinary Quiz, за да даде пореден шанс на любителите готвачи и утвърдените майстори да проверят познанията си по кулинария. Въпросите са любопитни и ако не знаете верните отговори, поне си гарантирате, че ще научите нова интересна и полезна информация. Ето ви седемте въпроса, а след края на теста ще откриете и верните отговори. Късмет с решаването!
1. Кърито не е растение, а микс от подправки в различни съотношения. Коя от подправките в неговия състав придава традиционния жълто-златист цвят?
А) Горчица на прах
Б) Кориандър
В) Куркума
Г) Шафран
2. Различните шапки на шеф готвачите се сгъват по различен начин. Какво обаче показват гънките на шапката на шеф готвача?
А) Годините, прекарани като шеф готвач
Б) Рангът в кухнята
В) Нивото на експертност
Г) Спечеленият брой награди
3. Всеки шеф готвач си има личен комплект ножове, на който разчита. Каква е приетата за основна дължина на острието на най-използвания в кухнята нож, наричан „ножът на шеф готвача“?
А) 15 см (6 инча)
Б) 20 см (8 инча)
В) 25 см (10 инча)
Г) 30 см (12 инча)
4. Къде се намира най-старият ресторант в света според Книгата за Рекордите на Гинес?
А) Лондон
Б) Париж
В) Мадрид
Г) Ню Йорк
5. Наси Лемак се превежда като „богат ориз“. В коя държава е традиционно народно ястие?
А) Малайзия
Б) Виетнам
В) Тайланд
Г) Бангладеш
6. До каква максимална вътрешна температура може да бъде сготвено телешкото месо за степен мидиъм-реър?
А) 45 градуса
Б) 51 градуса
В) 57 градуса
Г) 63 градуса
7. Бенгал грам, Кала чана и Гарбанзо са имена на един и същ хранителен продукт. Кой е той?
А) Шамфъстък
Б) Нахут
В) Маслен боб
Г) Зеле
Отговори:
1-Куркума
2-Нивото на експертност
3-20 см (8 инча)
4-Мадрид
5-Малайзия
6-57 градуса
7-Нахут
ПОДОБНИ СТАТИИ
Въпроси и отговори за най-популярните храни от световната кухня. виж още »
Куиз тест за зеленчуци, плодове, подправки и… Индийска храна. виж още »
Кулинарен тест, тест за готвене и тест за обща култура в кулинарията. виж още »
КОМЕНТИРАЙ