Регистрация

По Маршрута на сиренето на територията на МИГ „Балчик – Генерал Тошево“

17 Feb 2023   /   kulinarno   /   Видяна: 13638
Провокират ни да потърсим новата марка „Кажи сирене! Балканско сирене“ по Маршрута на сиренето на територията на МИГ „Балчик – Генерал Тошево

 

Пътят на сиренето в Балчик 

 Провокират ни да потърсим новата марка „Кажи сирене! Балканско сирене“ по Маршрута на сиренето на територията на МИГ „Балчик – Генерал Тошево“

 Кажи Сирене! Балканско сирене в България

виж още »

ОЩЕ СТАТИИ

Най-изнасяните родни продукти в Европа
Най-изнасяните родни продукти в Европа

Българският мед и родното овче саламурено сирене отиват предимно на европейските пазари.   виж още »

Модерен сладолед, който не се разтапя
Модерен сладолед, който не се разтапя

Иновативният японски сладолед с ягоди не се топи в жегите.   виж още »

Иновативни сладкиши – по-малко захар и подсладители, но същата сладост
Иновативни сладкиши – по-малко захар и подсладители, но същата сладост

Учени откриха как да се намали количеството захар в десертите, без да се промени вкусът им.   виж още »

Лишаването от сол е опасно
Лишаването от сол е опасно

Недостигът на сол в организма води до прекомерно сгъстяване на кръвта и обостря нервите.   виж още »

Фестивал на твърдия алкохол стартира в Пловдив
Фестивал на твърдия алкохол стартира в Пловдив

Международен фестивал на високо алкохолните напитки събира производители, любители и експерти в хотел Империал в Пловдив. виж още »

Три факта за храните, които индустрията не желае да знаете – част 2
Три факта за храните, които индустрията не желае да знаете – част 2

Кое е по-полезно – маслото или марагаринът? Как се отглеждат кравите във фермите и какво съдържа уж картофеният чипс?   виж още »

Защо харесвам вредна храна?
Защо харесвам вредна храна?

Първично хората предпочитат богати на мазнини и захари ястия пред полезните салати и растителни продукти.   виж още »

Някои зеленчуци са по-полезни след готвене
Някои зеленчуци са по-полезни след готвене

Термичната обработка на някои зеленчуци ги прави по-възприемчиви от тялото и увеличава полезността им.   виж още »

Защо наблюдаваме йо-йо ефект след успешна диета
Защо наблюдаваме йо-йо ефект след успешна диета

Нутриционистът Яна Данаилова обяснява защо отслабването с глад е временно и как води до по-голямо напълняване.   виж още »

5 факта за храните, които индустрията не желае да знаете – част 1
5 факта за храните, които индустрията не желае да знаете – част 1

Месото и морските дарове от ферми е бъкано с антибиотици и отрови, храната съдържа повече захари, отколкото подозираме, а млечните продукти не са исти виж още »

Шантави ресторанти, които си заслужават
Шантави ресторанти, които си заслужават

Хапване в компанията на котки, в обстановка изцяло от лед или пък под вода, са само част от атракциите, предлагани на любителите на вкусната храна и н виж още »

Умерената консумация на алкохол пази от деменция
Умерената консумация на алкохол пази от деменция

Въздържателите и пиячите с дълъг стаж са с 50% по-застрашени от нервно дегенеративни заболявания на старини.   виж още »

В Мексико – без сол и сламки
В Мексико – без сол и сламки

Мексиканските власти поетапно спират пластмасата в заведенията след като се прочуха с кампания за ограничаване на солта.   виж още »

Руснаците са заклети месоядци
Руснаците са заклети месоядци

Само 1% от пълнолетните руснаци смятат веганството за полезно.   виж още »

Три плода преди да бъдат култивирани от човека
Три плода преди да бъдат култивирани от човека

Съвременните хора не биха могли да познаят доматите, прасковите и авокадото, ако ги видят в див вариант.   виж още »

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта