Регистрация

Свинско с уиски в жив вариант и сготвено

12 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 2592
Свинско с уиски в жив вариант и сготвено

Прасета, които приживе се захранват с ферментирала ръж, стават на пържоли с аромат на алкохол.

На чашка и в компания се раждат най-добрите бизнес идеи – около тази теория се въртят редица фирмени извънработни занятия, които в последните години станаха особено модерни сред бизнес средите. И докато на места се организира т.нар. тим билдинг, то в други хората обичат да излязат с колеги след работа, да седнат в близката бирария и да изпият по едно... две или повече в разговори за идеите, които имат, за да подобрят работния процес.

Така се случило и в края на 2013 година, когато ръководството на фабриката за ръжено уиски Templeton Rye Distillery от Айова седнало на маса да разпусне след уморителен трудов ден. Хапвайки и пийвайки мъжете били осенени от шантава идея – колко би било хубаво, ако свинското месо изначално има аромат и деликатен привкус на уиски, без дори да се налага да се маринова в алкохол. Нестандартната приумица обаче преминала към бърза реализация.

Днес, по-малко от половин година по-късно, вече е отраснала първата реколта от живи прасета, чието месо има вкус на уиски. Ето как станало това. Колегите имали обща представа, че с каквото се захранва едно животно, на това мирише месото му, както и че има достатъчно вредни добавки за прехрана на добитък, които не бива да се използват, защото правят мръвките токсични или пък вредят на организма на животните така, че те да не успяват да създадат качествено поколение или пък развиват болести.

Затова била наета група от технолози, която да се съобрази едновременно със здравословните норми и желанието за търсения вкус. Две седмици по-късно експертите вече били готови с предложението си, които влезли в сила от началото на новата година, когато производителите на уиски от Айова започнали да се занимават и със свиневъдство. Идеята била проста, но оказало се – и ефективна.

Новородените прасенца от ново поколение се захранвали с ферментирали зърна ръж като добавки. Оказало се, че розовите малчовци харесват тази храна, а дозите, в които тя им се дава са твърде малки, че да ги напият или да предизвикат у тях състояние на алкохолна пристрастеност, но абсолютно достатъчни да гарантират търсения вкус.

Така когато прасетата бъдат заклани, тяхното месо ще има деликатен ненатрапчив нюанс на уиски, дори и да не е мариновано в алкохол. Специалисти смятат, че свинската мръвка ще е особено апетитна и екзотична, по какъвто и начин да бъде приготвена. Предприемчивите производители обещават, че първите грухчовци от нестандартния експеримент ще бъдат заклани в началото на месец юни, когато ще се даде шанс на подбрана група от елитни  ценители, любители и разбирачи да вкуси нестандартното месо и да го оцени.

Остава ни само да чакаме отзивите и да си представяме какъв ли резултат ще даде нестандартният експеримент, който може да се окаже в основата на ново поколение животински меса с различни вкусове.

А дотогава – можете да си сготвите някоя от нашите РЕЦЕПТИ ЗА СВИНСКО МЕСО

ПОДОБНИ СТАТИИ

Близалки с вкус на алкохол и мезенца

На американския пазар с огромна слава се гордеят близалки с вкус на бира, вино, синьо сирене, бекон и майчина кърма.  виж още »

Най-качественото уиски за 2014 година

Малцови високоалкохолни питиета премериха „сили“, за да влязат в най-престижната световна класация. виж още »

Вкусваме виртуална храна от телевизора

Устройство стимулира вкусовите рецептори на организма докато гледаме кулинарни предавания. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта