Регистрация

Парче от торта на истинска принцеса струва 420 паунда

10 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 2393
Парче от торта на истинска принцеса струва 420 паунда

Парче от сватбената торта на Уилям и Кейт бе купено на търг за 200% над очакваната сума.

Приказките за принцове и принцеси създават у децата онзи красив имагинерен свят, в който доброто винаги побеждава, а хората разполагат със своята власт и щастие заради качества като чест, доблест, смелост, самоотверженост и истинска любов. За жалост, в настоящето, в което живеем подобна фантазия се изчерпва много рано от мирогледа на съвременните деца, които сякаш се раждат научени да разбират силата на парите, произхода и обкръжението като основна ръководеща в личностната реализация.

Защо възрастен човек харчи цяло състояние за царски предмет, можем само да гадаем. Дали иска да направи подарък на невръстните си деца? Едва ли. Или може би иска да се докосне до своите детски химери. Може би уважава днешните кралски особи заради истинските им качества, а може и да е просто вманиачен колекционер. На тези въпроси няма как да се отговори  със сигурност, защото героят на днешния разказ не разкрива самоличността си, именно за да се спаси от тях. Но ето и какво направи.

Преди броени дни на търг бе обявено парче от сватбената торта на една от най-нашумелите двойки със синя кръв – принц Уилям и херцогиня Катрин. Представете си как ли изглежда парче от торта, направена през 2011 година, съхранявано до днес, предвид, че официалния сладкиш е имал за цел освен да има подобаваща визия за грандиозната церемония, да може и да зарадва с вкуса си високопоставени особи от цял свят.

Началната цена на резена сладкиш бе 50 паунда, но неколцина ентусиасти бързо се хвърлят в цифроманската надпревара, за да качат до 400 паунда или близо 1000 български лева. Тогава, след няколкосекунден размисъл парчето отива при мъж, предложил 450 паунда. Аукционната къща, обявила търга занемява, защото очакванията са тортата да бъде продадена за не повече от 150 паунда.

Парчето е връчено на победителя в същата кутия, в която е било поднасяно на гостите на самата сватба. Цялото сладко лакомство представлявало осеметажна торта, зад чиято изработка стои името на прословутата сладкарка от Лестършир Фиона Крейс. И до днес някои от гостите на пищната сватба пазят непокътнати своите парчета. Така например, в края на ноември 2013 година късче от благородния сладкиш бе продадено в САЩ за грандиозната сума от 2000 паунда на колекционер на изискани десерти.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Клеър Смит – най-добрата жена готвач в света

Главният готвач на сватбата на Хари и Мегън получи наградата за най-добър готвач – жена за 2018-а година.   виж още »

Кърмачките може да пият кафе – доказва херцогиня Кейт

По едно кафе дневно не е проблем докато кърмите, но ако бебето учести коликите, по-добре се откажете от ободрителната напитка. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта