Най-добрите рецепти от 150 предавания на Hell’s kitchen България
Шеф Ангелов връща в менюто шестте най-добри ястия за 150-ия юбилей на Hell’s kitchen България.
Ожесточената кулинарна надпревара между готвачите в сезон 4 на Hell’s kitchen България е в пика си, а през стриктното сито на Шеф Виктор Ангелов вече изпаднаха мнозина кандидати за 100-те хиляди лева. Оцелелите с достойнство облякоха черните куртки, но задържането върху плещите на отговорната дреха на майстор готвач, се оказва силно изпитание. И докато участниците се притесняват за своето оставане в къщата на майстор готвачите, Шеф Ангелов вдига още повече напрежението.
Hell’s kitchen България празнува юбилей – 150-тото си предаване. За празника лентата се връща от първи сезон до наши дни, за да припомни някои емблематични рецепти и преживявания на готвачите. А вечерната резервация е още по-специална. В нея Шеф Виктор Ангелов събира шестте любими рецепти от изминалите три сезона. Това са ястия, с които са падали глави и куртки, но са особено харесвани от гостите и влизат в менюто на предаването със своите вкус и визия като незабравим символ на формата.
Ето и какво казва Шеф Ангелов за тях: „Най-добрите ястия от изминалите сезони. Изпитани изпипани рецепти. Истинските емблеми на Hell’s kitchen“. А след това оставя новите черни нинджи да се борят с направата им. Това са три стартера и три основни. Ето кои са те:
Стартери:
1. Свежа пролетна салата с глазирани тигрови скариди и дресинг от сезон 1.
2. Опушена балканска салата с печени патладжани и два вида сиренена текстура от 3-ти сезон.
3. Суши със сьомга и авокадо, тарама хайвер и лятна туршия от краставица и морков, герой в сезон 3.
Основни:
1. Филе от треска на пара с лингуини али олио, цветни чери домати с босилек, настърган пармезан и печени лимонови трохи – бестселър от сезон 2.
2. Патешко магре с портокалов сос Гастрик и топло цвекло от сезон 2.
3. Агнешки котлети с полента, рататуй и ментова гремола от сезон 1.
ПОДОБНИ СТАТИИ
Какво ще прави победителката в Hell’s kitchen 4 с голямата награда и кое накара немската кулинарка да се завърне на родна земя? виж още »
Как се готви Витело тонато – едно от най-емблематичните ястия с телешко в италианската кухня? виж още »
Проверете знанията си за сирената със сиренени въпроси от шеф Ангелов. виж още »
КОМЕНТИРАЙ