Честит професионален празник на сладкарите и пекарите
Ако на Спасовден вали, житата ще дадат добра реколта.
Днес 13.06.2013 г. екипът на kulinarno.bg честити професионалния празник на хлебарите и сладкарите, както и пожелава да е живо и здраво името на всички, които празнуват на Спасовден. На хората до фурните и пещите, зад щандовете с топъл пухкав и благоуханен хляб, с изцапани в брашно ръце желаем да продължават да създават с радост чрез труда си най-човешката и божествена храна – хлябът.
Спасовден се чества на 40-тия ден след Великден, като наименованието му идва от спасение. Именно чрез хляб и риба Бог Иисус Христос спасява гладните според евангелието на Йоан. Според народните предания пък, ако на този ден вали, годината ще бъде богата и плодородна, житата ще преимат и земята няма да остави хората гладни.
ПОДОБНИ СТАТИИ
Оригинални техники на замесване и сплитане на теста, модерни питки и хлебчета, алтернативни брашна, засукани тестени сладкиши и много полезна информац виж още »
Днес почитаме паметта на добродетелната светица Петка и честваме деня на Габрово. виж още »
Българският червен кръст и Българската православна църква стартират кампания по събирането на дарения за храна на деца, лишени от родителски грижи. виж още »
КОМЕНТИРАЙ