Регистрация

Първият кулинарен тест на Черните куртки в Hell's Kitchen

11 May 2018   /   nina123   /   Видяна: 1954
Първият кулинарен тест на Черните куртки в Hell's Kitchen

Кулинарен сблъсък на интелекти между Дани Спартак и Иван в състезание за елиминации с въпроси за готвене от Шеф Виктор Ангелов.

 

В началото на седмицата Шеф Ангелов сюрпризира участниците в първия сезон на Hell's Kitchen България като обяви останалите на финала осем кулинари за топготвачи и обедини двата отбора. Така червени и сини вече се превърнаха в черните нинджи на кухнята и се сдобиха с нови куртки и обръщението Шеф. От тях обаче ще остане само един, затова елиминациите не закъсняха, а в директен сблъсък на познанията за готвене се хвърлиха самоувереният до лудост Дани Спартак и плахият Иван.

 

Играта шеговито бе наречена от Шеф Ангелов „Зелка или не“. В нея всеки верен отговор дава набор от продукти на участника. А с тях се очаква да бъдат сготвени кулинарни шедьоври, достойни за финалист. Енциклопедичните познания на Дани Спартак за храната се оказаха доста по-богати от тези на Иван и така спорният от началото на състезанието главен готвач напусна формата на престижното 8-мо място. Оттук насетне Шеф Виктор Ангелов се закани да гони всеки ден по един играч, докато остане само победителят. Остават още 8 предавания до големия финал.

 

А ето и какви въпроси се паднаха на готвачите. Опитайте се да отговорите и вие на тях, за да тествате познанията си и общата си култура за храната. (Отговорите на въпросите ще намерите в края на материала.)

 

1. От коя част на свинята се приготвя известният в Испания ХАМОН, а в Италия – ПРОШУТО?

 

2. В Япония го наричат ГЬОЗА, китайската разновидност е известна като ДЪМПЛИНГ, а как го наричат в Русия.

 

3. С коя ядка се приготвя салатата Уолдорф?

 

4. Коя е най-прочутата студена испанска супа?

 

5. Кой зеленчук е основната съставка на традиционното за Леванта мезе Баба Гануш?

 

6. Кой вид паста има формата на пеперуда?

 

7. Кое в Италия може да е ПИЕНОЛО, ПИЗАНЕЛО, КУОРЕ ДИ БУЕ, РОМА или САН МАРЦАНО?

 

8. От какво мляко традиционно в Италия се прави Моцарелата?

 

9. Откъде произлиза името на пица Маргарита?

 

10. Коя е основната съставка на сос Холандез?

 

 

Отговори:

1. От бута

2. Пелмени

3. Орехи

4. Гаспачо – това е поста супа с домати, краставици, лук и пресни зелени листенца. Сервира се през жегите.

5. Патладжан. Баба Гануш е арабска разядка, подобна на българското кьопоолу. Вкусът е различен, защото в състава й влиза сусамов тахан. Добавя се още чесън, кимион и пресен магданоз. Сервира се като маз за филийки или като салата и предястие в купичка.

6. Фарфале

7. Домат – това са различни сортове.

8. Биволско

9. От кралица Маргарита Савойска. Прочетете повече за създаването на пицата и нейната история.

10. Жълтъци. Това е сос от подгряти жълтъци с лимонов сок, масло, сол и бял пипер. Наричат го братовчед на Бешамела и заедно с него е един от петте базови френски солени сосове.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Какво представлява прословутото Витело тонато от Hell’s kitchen 4

Как се готви Витело тонато – едно от най-емблематичните ястия с телешко в италианската кухня?   виж още »

Тестът на шеф Ангелов за български обичаи и традиции

Кулинария и традиция се събират в едно, за да дадат предимство на номиниран за изгонване в Hell's kitchen България 2.   виж още »

Кулинарният тест при дуела между Пецата и Дупинов в Hell's Kitchen 2

Кисело зеле с паве за цвят и зелева чорба с газирана вода бяха сред бисерите на бургаския главен готвач Петко.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта