Регистрация

Джени Морис готви на Ривиерата

11 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 4008
Джени Морис готви на Ривиерата

Нов сериал с начало 28миаприл. Оригинална продукция, ексклузивно за Food Network.

Този април популярната готвачка на Food Network Джени Морис се завръща с нов, ексклузивен за канала сериал. „Jenny Morris Cooks the Riviera показва разнообразието на кухнята по Ривиерата и изследва очарователната култура на спиращата дъха френска и италианска Ривиера по време на пътуванията на Джени до множество прекрасни места в търсене на ново вдъхновение за вкусни рецепти.

На фона на великолепните слънчеви пейзажи на Монтересо, Портофино, Генуа, Севона, Бадалачо, Монако, Ница, Ванс, Сен Тропе и Санари сюр Мер Джени се запознава с традициите в готвенето, прекрасните аромати, характерните съставки и обаятелното въздействие на бляскавата Ривиера.

Обиколката на Джени, наричана още „Засмяната кулинарка“ (‘Giggling Gourmet’), включва посещения в: Портофино, където опитва блюдо с паста, създадено специално за покойната Елизабет Тейлър; Ница, където гостува на семейство производители на шоколад, занимаващо се с ръчно производство на прекрасни шоколади от близо 200 годиниs; Сен Тропе, където открива един от любимите пудинги на Бриджит Бардо, за да завърши със специално посещение в лозята на Тур дю Бон.

Jenny Morris Cooks The Riviera e втората продукция на Food Network със „засмяната кулинарка“ (‘giggling gourmet’) след „Джени Морис готви в Мароко“ (Jenny Morris Cooks Morocco), която представи на екрана храната и културата на този тайнствен и романтичен северноафрикански бисер.

Премиера на сериала от 28 април, всеки делничен ден през април в 13.15 и 17.25 часа.

КОЯ Е ДЖЕНИ МОРИС:

Джени Морис, наричана още „Засмяната кулинарка“ (The Giggling Gourmet), e прочута готвачка и радиозвезда от Южна Африка. През 1997 година тя открива своята „Арена за готвачи“ (Cook's Playground), функционираща като школа за готвачи и компания за кетъринг. Джени е автор на четири готварски книги: „Сурова храна, проста храна, добра храна“ (Rude Food, Nude Food, Good Food) през 2004 година, „Още сурова храна“ (More Rude Food) през 2006 и „Гответе с Джени Морис“ (Cooking with Jenny Morris) през 2012 година, „Вкусете света с Джени Морис“ (Taste the World with Jenny Morris), сътрудник на списания, сред които южноафриканското „Списание на Опра“ (Oprah Magazine) и седмичен водещ на рубрика в южноафрикански пътеводител. Освен това тя се изявява и по радиостанция „Кейп Ток“ (Cape Talk), където коментира въпроси, свързани с храната и любовта. Тя се е снимала в два сериала по Food Network: Jenny Morris Cooks Morocco и Jenny Morris Cooks The Riviera, предстоящият за излъчване сериал, в който изследва възхитителния вкус на средиземноморската храна.

Интервю с Джени Морис
Откъде води началото си страстта Ви към храната и готвенето?

Всичко започна още в детската ми възраст, когато аз като мъниче вървях из зеленчуковата градина, уловена за ръката на баща ми, докато той пъхаше сладки млади грахчета и крехки млади фасулени зрънца в устата ми; нищо не може да се сравни с вкуса на крехкия сладък морков, измъкнат току-що от пръстта. Прекарвах часове в кухнята с моите родители, докато те приготвяха храната за деня, като те винаги намираха начин да ме включат в тази дейност. Още от дете знаех, че единственото, което искам да правя, е да бъда готвач!

През 1997 година Вие отворихте собствена школа по готварство и компания за кетърингCook's Playgroundкак попаднахте в телевизията?

Първата ми изява по телевизията беше, когато ме поканиха да участвам с вставка в ‘Takali Sesami’ – програма за деца от началото на 90-те години, след това дойде един тринадесетседмичен сериал, друг тринадесетседмичен сериал, и още един, а сега и тази чудесна възможност по Food Network!

Jenny Morris Cooks Moroccoбеше голям хит по Food Network, какво Ви накара да изберете френската и италианската Ривиера за новия си сериал?

Винаги съм искала да посетя Италия и Франция. Обожавам средиземноморската кухня - тя е свежа, здравословна, сезонна и винаги толкова вкусна. Харесва ми това, че все още има семейства, които поддържат живи традициите, съществували във фамилиите им в продължение на много поколения.

По време на пътуването си из Ривиерата Вие посетихте Монтересо, Портофино, Генуа, Севона, Бадалучо, Монако, Ница, Ванс, Сен Тропе и Санари сюр мер –кое е любимото Ви място и защо?

О, Боже мой, как да отговоря на този въпрос? Във всяко едно от тези места открих по нещо специално, но, след като сте ме хванали натясно, вероятно трябва да посоча Монтересо!!

Имате ли желание да посетите нови страни в търсене на традиционни храни и, ако да, кои са те и какво бихте искали да изследвате?

Винаги имам такова желание. Винаги съм имала желание да вкуся света, още откакто бях малко момиче, харесвам това, което съм опитала досега и вече не мога да спра. Никога не съм била в Чили и Аржентина – кой знае, може да срещна истински каубой или да се науча да танцувам танго. Тайланд, Китай, Сингапур, Малайзия и страните, в които вече съм била, но в които има още какво да видя.

Имате ли любими блюда, вдъхновени от новия Ви сериал?

Влюбвах се отново и отново в смокините, прасковите, ягодите, малините, боровинките, доматите, чушките и патладжаните и създадох много нови рецепти, които ще използвам в ежедневието си.

Имахте ли срещи и възможност да готвите с някои интересни ивдъхновяващи личности?

Луиджи в Монтересо. Той все още е във форма и е зает активно с бизнеса си на 70-годишна възраст. Силен като бик и толкова чаровен, влюбен в продуктите си с аншоа, които консервира и бутилира всеки ден. Той е дотолкова влюбен в аншоата, че я приготвя по повече начини, отколкото съм видяла да предлага в ресторанта си.

Бихте ли споделила с нас някои забележителни случки от пътуването си по Ривиерата?

Вълнението, когато ходих за гъби порцини, когато опитах най-вълшебния чесън, който вече почти не се среща и срещнах хора, толкова отдадени и влюбени в него, че са се посветили на запазването и отглеждането му, когато опитах, подуших и ядох чиното – горчиво-сладък италиански портокал, който е толкова ароматен, че исках да го натрия по цялото си тяло, и когато приготвих специален вид фокача. И пак ще кажа – толкова много чудесни спомени, които ще запазя завинаги.

Какви са плановете Ви за бъдещето?

Заета съм с писането на нова готварска книга, пренареждам зеленчуковата си градина и се оглеждам за нови места за нов телевизионен сериал.

Ако трябва да изберете върховното си ястие, кое би било то?

Толкова съм ненаситна на чудесни съставки, че е трудно да реша, но купчинка прекрасно приготвени раци с мека черупка би ми доставила огромно удоволствие!

Какви са трите основни съставки за приготвяне на бързо и вкусно ястие

Паста, пармезан и чили, много подправки и зехтин… простете, станаха пет!!!

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Програмата на Food Network януари 2013

Много нови идеи и свежо настроение през януари с премиерните предавания за старта на новата година! виж още »

Food Network Challenge – Christmas Classics

Четирима дизайнери на торти ще се потопят в класическите коледни приказки и песни. виж още »

Коледа с Food Network

Ние се наслаждаваме на коледните празници по различен начин, но в центъра на празненствата винаги стои храната. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous11-10-2023
Real Sex Dating - Click Here
anonymous22-09-2023
Новинки кино и телесериалов без рекламы смотрите бесплатно здесь
anonymous31-08-2023
Collect your cash prize , click here

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта