Яхния с пилешки гърди, гъби и зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
500-600 г пилешко филе
1 голяма или 2 малки глави лук
1 голям морков
1 с.л. с връх брашно
2 скилидки чесън
сол и пипер на вкус
250-300 г гъби
200 мл готварска сметана
2 с.л. олио
20 г масло
копър - пресен
обелки от лук, морков, целина, дафинов лист - каквото имате за ароматен бульон
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата със зеленчуковите обелки и подправки на вкус. Щом заври, добавете пилешкото месо и варете 25 минути.
2. През това време наситнете лука и моркова, а гъбите нарежете на полумесеци.
3. Отцедете месото от бульона и го нарежете на хапки или накъсайте на влакна като за каша. Прецедете си 500 мл от бульона.
4. Сгорещете олиото в тенджера или голям тиган с капак и запържете лука и моркова. Добавете гъбите и маслото и гответе докато водата и се поизпари. Добавете пилешкото месо. Разтворете брашното в заделения бульон и през цедка налейте сместа в ястието. Добавете сол и пипер на вкус и оставете да покъкри 10 минути докато течността се сгъсти.
5. Налейте сметаната, добавете намачкания чесън и оставете на слаб огън за още 5 минути под капак.
6. Поръсете с наситнен копър и сервирайте
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ