Регистрация

Яйчен крем с цариградско грозде

Автор:
Силвето
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
394
Оцени рецептата

450 г цариградско грозде

2 с.л. вода

1/2 ч захар

2 с.л. несолено масло

2 яйца

1 жълтък

 

Изплакнете цариградското грозде, сложете го в малка тенджера и покрийте с водата. Покрийте и варете на слаб до умерен огън, като се разбърква от време на време, за около 20 минути или докато стане почти на каша. Пюрирайте в блендер. Прибавете захарта и маслото в топлото пюре и сгорещете, като се разбърква непрекъснато. Разбийте яйцата и жълтъка само докато се разбъркват, след това прибавете малко от горещата смес с цариградско грозде, за да се сгорещят яйцата. Върнете в съда и варете на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа се сгъсти добре. Изсипете в подходящ съд, покрийте с капак и оставете в хладилника.

 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта