Шоколадов кейк със стафиди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч стафиди
1 ч вода
1 1/4 ч кристална захар
2/3 ч растително масло
1 голямо яйце, леко разбито
1 3/4 ч брашно
1/3 ч какао
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
1/2 ч счукани орехи
Пудра захар за поръсване
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и набрашнете тавичка за печене с размери 23 х 33 х 2,5 см.
В средна тенджера, сложете стафидите и водата и оставете да къкри за 1 минута. Отстранете от котлона и охладете леко. Прибавете захарта и маслото. Добавете яйцето. Смесете брашното, какаото, содата, солта и канелата, а след това сместа се прибавя при стафидите, смесва се добре. Прибавете ядките. Изсипете сместа в подготвената тава и печете в продължение на 25 до 30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излиза чиста. Сложете да се охладят върху решетка и поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ