Регистрация

Шоколадов кейк със стафиди

Автор:
Ivko
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
1873
Оцени рецептата

3/4 ч стафиди

1 ч вода

1 1/4 ч кристална захар

2/3 ч растително масло

1 голямо яйце, леко разбито

1 3/4 ч брашно

1/3 ч какао

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. канела

1/2 ч счукани орехи

Пудра захар за поръсване

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и набрашнете тавичка за печене с размери 23 х 33 х 2,5 см.

В средна тенджера, сложете стафидите и водата и оставете да къкри за 1 минута. Отстранете от котлона и охладете леко. Прибавете захарта и маслото. Добавете яйцето. Смесете брашното, какаото, содата, солта и канелата, а след това сместа се прибавя при стафидите, смесва се добре. Прибавете ядките. Изсипете сместа в подготвената тава и печете в продължение на 25 до 30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излиза чиста. Сложете да се охладят върху решетка и поръсете с пудра захар.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта