Ябълкови мъфини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За топинга:
4 с.л. фино нарязани орехи
1/4 ч кафява захар
1/4 ч брашно
1/4 ч.л. индийско орехче
2 с.л. охладено масло
За мъфините:
1 3/4 ч брашно
3/4 ч.л. сол
1/4 ч захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
2 яйца
3/4 ч мляко
4 с.л. масло, разтопено
1/2 ч нарязани ябълки
Намажете с мазнина 12 чашки за мъфини или използвайте хартиени. За топинга, комбинирайте всички съставки и разтрийте с върховете на пръстите, докато са напълно смесени. Заделете. За мъфините, смесете сухите съставки в купа или върху восъчна хартия и разбъркайте до смесване. Разбийте яйцата в средно голяма купа. Добавете млякото и маслото. Добавете сухите съставки и разбъркайте енергично. Добавете парчетата ябълка и се разбърква още няколко пъти. Сложете по една супена лъжица тесто във всяка чашка, разпределете половината от топинга между чашките, изсипете останалите тесто, след това поръсете с останалия топинг. Печете на 200С в продължение на 25 минути или до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ