Регистрация

Ябълкови мъфини

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
449
Оцени рецептата

За топинга:

4 с.л. фино нарязани орехи

1/4 ч кафява захар

1/4 ч брашно

1/4 ч.л. индийско орехче

2 с.л. охладено масло

За мъфините:

1 3/4 ч брашно

3/4 ч.л. сол

1/4 ч захар

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. канела

2 яйца

3/4 ч мляко

4 с.л. масло, разтопено

1/2 ч нарязани ябълки

 

Намажете с мазнина 12 чашки за мъфини или използвайте хартиени. За топинга, комбинирайте всички съставки и разтрийте с върховете на пръстите, докато са напълно смесени. Заделете. За мъфините, смесете сухите съставки в купа или върху восъчна хартия и разбъркайте до смесване. Разбийте яйцата в средно голяма купа. Добавете млякото и маслото. Добавете сухите съставки и разбъркайте енергично. Добавете парчетата ябълка и се разбърква още няколко пъти. Сложете по една супена лъжица тесто във всяка чашка, разпределете половината от топинга между чашките, изсипете останалите тесто, след това поръсете с останалия топинг. Печете на 200С в продължение на 25 минути или до златисто кафяво.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта