Регистрация

Ябълкова заливка

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
370
Оцени рецептата

4 чаша хляб, нарязан на малки кубчета

1/2 чаша масло или маргарин, разтопено

1/2 чаена лъжичка канела

1/4 чаена лъжичка индийско орехче

1/8 чаена лъжичка сол

3/4 чаша кафява захар

4 чаша ябълки, обелени, нарязани

 

Смесват се кубчетата хляб с маслото, канелата, индийското орехче, солта и кафявата захар. Подреждат се, като се редуват, на слоеве с ябълките в уреда за бавно готвене. Покрива се и се вари в продължение на 1 1/2 до 2 1/2 часа или докато ябълките омекнат. Сервира се топло със сметана или сладолед.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта