Ябълков чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 пакет мая
1/4 чаша масло или маргарин
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаша мляко
4 с.л. захар
1 яйце - голямо
2 чаша брашно
За пълнежа:
3 ч ябълки, нарязани
2 с.л. брашно
1 с.л. лимонов сок
226 г крема сирене; меко
1 ч.л. канела
1 яйце; голямо
3/4 ч захар
На блата:
Смесете маята, солта, 4 с.л. захар и 3/4 чаша брашно. Добавете маслото в млякото. Сгорещете и постепенно добавете млякото в брашнената смес. Разбийте в продължение на 2 минути. Добавете яйцето и 1/2 чаша брашно. Разбийте с миксер на висока скорост в продължение на 2 минути. Добавете брашно, достатъчно за образуване на меко тесто. Замесете в продължение на 5 - 10 минути, докато тестото е лъскаво и еластично. Поставете в намазана купа и оставете да втаса за 1 час или докато удвои обема си. Притиснете тестото по дъното и стените на добре намазана с масло разглабяща се форма за торта.
На плънката:
Смесете ябълките с лимоновия сок, канелата, 1/4 чаша захар и 2 с.л. брашно. Подредете на един слой върху тестото. Разбийте заедно крема сиренето, 1/2 чаша захар и яйцата. Намажете върху ябълките. Оставете да втаса на топло в продължение на 1 час. Пече се на 180 градуса за 30 минути. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ