Регистрация

Ябълков чийзкейк

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
837
Оцени рецептата

За блата:

1 пакет мая

1/4 чаша масло или маргарин

1/2 чаена лъжичка сол

1/2 чаша мляко

4 с.л. захар

1 яйце - голямо

2 чаша брашно

За пълнежа:

3 ч ябълки, нарязани

2 с.л. брашно

1 с.л. лимонов сок

226 г крема сирене; меко

1 ч.л. канела

1 яйце; голямо

3/4 ч захар

 

На блата:

Смесете маята, солта, 4 с.л. захар и 3/4 чаша брашно. Добавете маслото в млякото. Сгорещете и постепенно добавете млякото в брашнената смес. Разбийте в продължение на 2 минути. Добавете яйцето и 1/2 чаша брашно. Разбийте с миксер на висока скорост в продължение на 2 минути. Добавете брашно, достатъчно за образуване на меко тесто. Замесете в продължение на 5 - 10 минути, докато тестото е лъскаво и еластично. Поставете в намазана купа и оставете да втаса за 1 час или докато удвои обема си. Притиснете тестото по дъното и стените на добре намазана с масло разглабяща се форма за торта.

На плънката:

Смесете ябълките с лимоновия сок, канелата, 1/4 чаша захар и 2 с.л. брашно. Подредете на един слой върху тестото. Разбийте заедно крема сиренето, 1/2 чаша захар и яйцата. Намажете върху ябълките. Оставете да втаса на топло в продължение на 1 час. Пече се на 180 градуса за 30 минути. Поднесете топло.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта