Регистрация

Ябълков сладкиш с орехи и квас

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1223
Оцени рецептата

1 ч квас, на стайна температура

3 яйца

2/3 ч олио

3 ч.л. ванилия

2 ч брашно

1 ч кристална захар

2 ч.л. бакпулвер

1 1/2 ч.л. канела

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

1 ч ядки; нарязани

2 средно големи ябълки обелени, ситно нарязани

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете две тавички за хляб. В голяма купа, разбийте заедно кваса, яйцата, маслото и ванилията. Добавете брашното, захарта, бакпулвера, канелата, содата и солта; смесете. Прибавете ядките и ябълките; прехвърлете тестото в подготвените тавички. Пече се 50 минути и се изважда от пещта. Оставя се да се охлади в съда за 10 минути, след това се изважда върху решетка, за да се охлади напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта