Регистрация

Ябълков сладкиш с крема сирене

Автор:
marto
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
304
Оцени рецептата

За пълнежа:

1 пакет крема сирене - (56 г)

2 с.л. захар

1 яйце

1/2 чаша нарязани обелени ябълки

За тестото:

1 пакет готов микс за сладкиш – ябълков с канела или боровинков

1/2 чаша нарязани обелени ябълки

3/4 чаша вода

3 с.л. масло

1 яйце

1 ч.л. бадемов или ванилов топинг

1/4 чаша нарязани бадеми

Ябълков конфитюр

 

Намажете с мазнина и набрашнете тавичка с размери 20 х 10 или 23 х 12 см. Смесете всички съставки с изключение на ябълките за пълнежа. Разбийте до гладкост. Прибавете ябълките. Заделете. Смесете всички съставки за тестото. Бърка се на ръка, докато се навлажнят. Изсипете половината тесто в подготвената тава. Разпределете плънката отгоре. Полейте с останалото тесто и поръсете с бадеми. Печете 65-75 мин. на 180 градуса. След като се охлади напълно, намажете с разтопения ябълков конфитюр. Да се съхранява в хладилник.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта