Ябълков пай с яйчен крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч брашно
5 с.л. захар
1 с.л. лимонова кора, настъргана
2/3 ч масло или маргарин
1 жълтък; голям
1 с.л. мляко
За пълнежа:
1/2 ч галета
2 с.л. масло или маргарин; разтопен
4 ч ябълки, нарязани
1 с.л. лимонов сок
1/4 ч захар
1/4 ч стафиди, накиснати в 1/4 чаша ром за 1/2 час преди използване
1/4 ч ром
3 яйца, големи, разбити
1/3 захар
1 3/4 ч мляко
За да направите блата, смесете брашното, захарта и лимоновата кора. Нарежете маслото или маргарина в сместа и разбъркайте, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете жълтъка и 1 с.л. мляко и се разбърква внимателно, за да се образува тесто. Притиснете по дъното и стените на добре намазана разглабяща се форма за торта.
На плънката: Смесете галетата и разтопеното масло. Разпределете равномерно върху тестото. Разбъркайте резените ябълка, лимоновия сок и 1/4 ч захар. Разпределете ябълките върху галетата. Отцедете стафидите, като заделите рома и ги поръсете върху ябълките. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 15 минути. Разбийте яйцата и захарта, докато се сгъстят и станат лимоненожълти. Добавете млякото и заделения ром. Изсипете яйчения крем върху ябълките и печете в продължение на 45 до 60 минути на 180 градуса, докато кремът стегне. Охлажда се напълно преди сервиране. НЕ отстранявайте стените на съда, докато изстине напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ