Регистрация

Ябълков пай с яйчен крем

Автор:
Юлия
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
991
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч брашно

5 с.л. захар

1 с.л. лимонова кора, настъргана

2/3 ч масло или маргарин

1 жълтък; голям

1 с.л. мляко

За пълнежа:

1/2 ч галета

2 с.л. масло или маргарин; разтопен

4 ч ябълки, нарязани

1 с.л. лимонов сок

1/4 ч захар

1/4 ч стафиди, накиснати в 1/4 чаша ром за 1/2 час преди използване

1/4 ч ром

3 яйца, големи, разбити

1/3 захар

1 3/4 ч мляко

 

За да направите блата, смесете брашното, захарта и лимоновата кора. Нарежете маслото или маргарина в сместа и разбъркайте, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете жълтъка и 1 с.л. мляко и се разбърква внимателно, за да се образува тесто. Притиснете по дъното и стените на добре намазана разглабяща се форма за торта.

На плънката: Смесете галетата и разтопеното масло. Разпределете равномерно върху тестото. Разбъркайте резените ябълка, лимоновия сок и 1/4 ч захар. Разпределете ябълките върху галетата. Отцедете стафидите, като заделите рома и ги поръсете върху ябълките. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 15 минути. Разбийте яйцата и захарта, докато се сгъстят и станат лимоненожълти. Добавете млякото и заделения ром. Изсипете яйчения крем върху ябълките и печете в продължение на 45 до 60 минути на 180 градуса, докато кремът стегне. Охлажда се напълно преди сервиране. НЕ отстранявайте стените на съда, докато изстине напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта