Регистрация

Ябълков пай с ром и стафиди

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
522
Оцени рецептата

1 готов блат за пай

565 г ябълки, нарязани на филийки

1 1/2 ч стафиди без семена

1/3 ч ром

6 с.л. кафява захар

2 с.л. царевично нишесте

2 ч.л. ванилов екстракт

2 ч.л. настъргана портокалова кора

1 1/2 ч.л. подправка за тиквен пай (или по 1/2 ч.л. канела, индийско орехче и джинджифил)

1/4 ч.л. сол

 

Смесете ябълките с останалите продукти. Изсипете сместа в блата. Обърнете алуминиева тава за пай над плънката, за да се предпази от изсъхване, докато се пече. Печете на 210С градуса в предварително загрята фурна за 35 - 40 минути. Охладете преди да нарежете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта