Регистрация

Ябълков пай с малини

Автор:
яна маринова
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
708
Оцени рецептата

1 блат за пай

2 ч брашно

200 г свинска мас

1 с.л. ябълков оцет

1/2 ч.л. сол

6 с.л. студена вода

1/2 ч + 1 супена лъжица захар

2 с.л. брашно

1 ч.л. канела

За пълнежа:

470 г малини

8 големи ябълки

1 1/2 с.л. лимонов сок

щипка индийско орехче

щипка карамфил

 

Замразете брашното в средно голяма купа за един (1) час. Оставете в хладилника свинската мас за един (1) час, след това се нарязва на кубчета. В малка купа комбинирайте оцета, солта и водата. Сложете 1 чаша брашно върху работната си повърхност и добавете кубчетата мас, а след това се покрива с останалото брашно. Прокарайте точилка върху сместа, докато всички парчета мас се сплескат и се смесят леко с брашното. Остържете в купа и смесете с течността. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност. С леко набрашнена точилка разточете правоъгълник от около 20 х 30 см. Сгънете към центъра и разточете леко, така че да се образува квадрат. Разточете и прегънете още веднъж. Увийте в пергаментова или восъчна хартия и се съхранява в хладилник, до употреба. Обелете и нарежете ябълките, почистете сърцевината и нарежете на осминки. След това нарежете напречно на малки парчета. Смесете ябълките с лимоновия сок. Смесете 1/2 чаша захар с подправките. Добавете ябълките и разбъркайте, така че да се покрият равномерно. Добавете малините и разбъркайте. Нарежете 1/3 от тестото и заделете. Разточете останалото тестото на кръг с широчина 10 см повече от диаметъра на тавичката, която ще използвате. Поставете в тавичката и отрежете останалото извън ръба тесто до 2,5 см. Разпределете ябълките равномерно отгоре. Разточете останалото тесто, покрийте и свържете краищата с долния блат. Поръсете с останалата захар. Направете 5 цепки в центъра на тестото с остър нож. Пече се на 220С в продължение на 10 минути, намалете до 200 градуса и печете още 40 минути, докато покафенее равномерно. Оставете да изстине.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта