Ябълков пай с малини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 блат за пай
2 ч брашно
200 г свинска мас
1 с.л. ябълков оцет
1/2 ч.л. сол
6 с.л. студена вода
1/2 ч + 1 супена лъжица захар
2 с.л. брашно
1 ч.л. канела
За пълнежа:
470 г малини
8 големи ябълки
1 1/2 с.л. лимонов сок
щипка индийско орехче
щипка карамфил
Замразете брашното в средно голяма купа за един (1) час. Оставете в хладилника свинската мас за един (1) час, след това се нарязва на кубчета. В малка купа комбинирайте оцета, солта и водата. Сложете 1 чаша брашно върху работната си повърхност и добавете кубчетата мас, а след това се покрива с останалото брашно. Прокарайте точилка върху сместа, докато всички парчета мас се сплескат и се смесят леко с брашното. Остържете в купа и смесете с течността. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност. С леко набрашнена точилка разточете правоъгълник от около 20 х 30 см. Сгънете към центъра и разточете леко, така че да се образува квадрат. Разточете и прегънете още веднъж. Увийте в пергаментова или восъчна хартия и се съхранява в хладилник, до употреба. Обелете и нарежете ябълките, почистете сърцевината и нарежете на осминки. След това нарежете напречно на малки парчета. Смесете ябълките с лимоновия сок. Смесете 1/2 чаша захар с подправките. Добавете ябълките и разбъркайте, така че да се покрият равномерно. Добавете малините и разбъркайте. Нарежете 1/3 от тестото и заделете. Разточете останалото тестото на кръг с широчина 10 см повече от диаметъра на тавичката, която ще използвате. Поставете в тавичката и отрежете останалото извън ръба тесто до 2,5 см. Разпределете ябълките равномерно отгоре. Разточете останалото тесто, покрийте и свържете краищата с долния блат. Поръсете с останалата захар. Направете 5 цепки в центъра на тестото с остър нож. Пече се на 220С в продължение на 10 минути, намалете до 200 градуса и печете още 40 минути, докато покафенее равномерно. Оставете да изстине.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ