Регистрация

Ябълков пай с къпини

Автор:
elenkova
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
648
Оцени рецептата

5 ч ябълки (тънко нарязани), обелени

470 г къпини; (изплакнати и отцедени)

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. масло или маргарин

3/4 ч захар

1 яйце, леко разбито

2 с.л. царевично нишесте

1 с.л. вода или мляко

Допълнително захар

Тесто за пай

 

Поставете тестото в тавичка за пай и покрийте с тънки слоеве ябълки. Комбинирайте къпините и останалите ябълки в голяма купа; поръсват се с лимонов сок. Добавете захарта и царевичното нишесте и разбъркайте леко. Изсипете в пая и покрийте с парченца масло. Печете на 190С за 50 минути или до омекване на ябълките. Поръсете с допълнително захар.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта