Регистрация

Ябълков пай с карамел

Автор:
петя добрева
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
666
Оцени рецептата

226 г бонбони карамел - около 28

1/2 чаша равни количества сметана и мляко

3 чаши брашно

1 1/2 ч.л. сол

1/4 чаша захар

1/4 чаена чаша олио

1/4 чаша студена вода

1 яйце

9 чаши ябълки - обелени и нарязани на парчета

1 чаша брашно

3 супени лъжици лимонов сок

2 чаши захар

2 ч.л. лимонова кора - настъргана

1 чаша орехи - нарязани

За заливката с крема сирене:

1 пакетче 226 г крема сирене

1/3 чаена чаша захар

1 яйце

 

Сложете бонбоните да се разтопят на водна баня, заедно със сметаната и млякото, като се разбъркват докато станат на гладка смес. За блата, смесете 3 чаши брашно, солта и 1/4 чаша захар, заедно с нарязаното масло. Смесете олиото, студената вода и яйцето, прибавете в брашнената смес, като се разбърква, така че да се образува тесто. Разделете тестото на три и разпределете всяка част в подходяща тавичка. На плънката: Разделете ябълките във всяка тавичка. Разбъркайте 1 чаена чаша брашно, 2 чаши захар и лимоновата кора, поръсете върху ябълките. Поръсете с лимонов сок. На заливката: разбийте на крем сиренето, 1/3 чаена чаша захар и яйцата в купа. Полейте карамеления сос върху пайовете на ленти. Сложете заливката с крема сирене между лентите. Поръсете със счукани орехи и изпечете пайовете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта