Регистрация

Ябълков пай с боровинки

Автор:
lazova
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
905
Оцени рецептата

2 блата за пай

3/4 чаша захар

1/4 чаша царевично нишесте

1 чаена лъжичка канела

5 чаши ябълки, обелени - нарязани

2 чаши червени боровинки - пресни или замразени

1/3 чаша царевичен сироп

1 супена лъжица масло или маргарин

Мляко

Захар

 

Загрейте фурната до 225 градуса. В голяма купа, смесете захарта, царевичното нишесте и канелата. В друга голяма купа, смесете ябълките, боровинките и царевичния сироп. Добавете плодовете при захарната смес. Смесете хубаво. Изсипете в блата за пай, сложен в тавичка. Покрийте с парченца масло. Покрийте с втория блат; срежете четири цепки в центъра на горния блат на кръст. Отлепете всяка в средата, обърнете и притиснете леко в блата, така че да се образуват 8 венчелистчета. Намажете с мляко; поръсва се със захар. Пече се в продължение на 10 минути. Намалете температурата до 180 градуса; печете 40 до 45 минути или до златисто кафяво. Охлажда се напълно върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта