Ябълков пай с боровинки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 блата за пай
3/4 чаша захар
1/4 чаша царевично нишесте
1 чаена лъжичка канела
5 чаши ябълки, обелени - нарязани
2 чаши червени боровинки - пресни или замразени
1/3 чаша царевичен сироп
1 супена лъжица масло или маргарин
Мляко
Захар
Загрейте фурната до 225 градуса. В голяма купа, смесете захарта, царевичното нишесте и канелата. В друга голяма купа, смесете ябълките, боровинките и царевичния сироп. Добавете плодовете при захарната смес. Смесете хубаво. Изсипете в блата за пай, сложен в тавичка. Покрийте с парченца масло. Покрийте с втория блат; срежете четири цепки в центъра на горния блат на кръст. Отлепете всяка в средата, обърнете и притиснете леко в блата, така че да се образуват 8 венчелистчета. Намажете с мляко; поръсва се със захар. Пече се в продължение на 10 минути. Намалете температурата до 180 градуса; печете 40 до 45 минути или до златисто кафяво. Охлажда се напълно върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ