Регистрация

Ябълков пай в буркан

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
02 Dec
|
Видяна:
697
Оцени рецептата

 

 

10 ч вода

4 1/2 ч захар

1 ч царевично нишесте; пресято

2 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. индийско орехче, настъргано

1 ч.л. сол

3 с.л. пресен лимонов сок

Ябълки, обелени и нарязани

 

Направете сироп като сложите водата в голяма тенджера и разбъркате със захарта, царевичното нишесте, канелата, индийското орехче и солта. Оставете да заври, като се бърка постоянно и варете, докато се гъсти. Добавете лимоновия сок. Напълнете чисти буркани с нарязани ябълки. Покрийте ябълките със сироп. Стерилизирайте на водна баня за 20 минути. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта