Регистрация

Ябълков пай

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
525
Оцени рецептата

1 готов блат за пай, 23 см

2 с.л. мюсли, ситно натрошено

3 ч ябълки, обелени, нарязани на филийки

1/2 ч маргарин, разделена

2 яйца

400 г кондензирано мляко, подсладено

1 ч.л. кленов аромат

1 1/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. индийско орехче

1/2 ч кафява захар

1/2 ч брашно

1/4 ч мюсли, фино натрошено

 

Загрейте фурната до 210С.

За пълнежа: Подредете ябълките върху блата. Разтопете 1/4 ч маргарин. Разбийте яйцата в средно голяма купа. Добавете подсладеното кондензирано мляко, разтопения маргарин, кленовия аромат, канелата и индийското орехче. Разбърква се добре. Залейте ябълките. За топинга: Смесете захарта и брашното в средно голяма купа. Нарежете останалия маргарин, докато сместа заприлича на ронливо тесто. Добавете мюслито. Поръсете върху крема. Пече се на 215С градуса в продължение на 10 минути. Намалете фурната до 190 градуса. Печете при 190 градуса във фурната за 35 - 40 минути или до златисто. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта