Ябълков кекс с канела и джинджифил
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч.ч. брашно 1/2 ч.ч. захар (или повече по желание) 2/3 ч.л. канела 2/3 ч.л. джинджифил 1 пакет бакпулвер 2 ябълки 1/2 ч.ч. ябълков сок 1 яйце 3 с.л. зехтин малко вода при нужда
В купа с миксер се разбива яйцето и се добавя захарта. Бие се докато се получи блед крем. Налива се сока, разбива се отново. Захарта трябва да е напълно абсорбирана. След това се добавя пресятото брашно, като се вкарва постепенно. Следват подправките (канела и джиджифил) и бакпулвера. Разбива се. Добавя се мазнина. Разбива се отново. Ако сместа е прекалено гъста, се налива още ябълков сок или вода - трябва да се получи традиционното тесто за кексове. Ябълките се обелват, почистват и рендосват. Вкарват се в тестото и вече се разбърква на ръка. Прехвърля се в намазнена и набрашнена форма за кекс или във формички за мъфини, покрити с хартиени чашки или отново намазнени и набрашнени. Пече се на 175 градуса. Ако е голям кекс, отнема около 50 минути. Мъфините се изпичат за 35 минути. Можете да сервирате с топка сладолед или украса от пресни ябълки. |
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ