Ябълков кекс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
300 г пилешки бульон
1/2 ч масло или маргарин
4 1/2 ч брашно
2 пакета активна суха мая
1/2 ч захар
2 яйца
3 средно големи ябълки, обелени и тънко нарязани
1 с.л. лимонов сок
1 ч захар
2 ч.л. смляна канела
1/4 ч брашно
2 с.л. масло или маргарин
За да направите тестото: В тенджера, смесете бульона и маслото. Изчакайте да се сгорещи, докато сместа е хладка. Междувременно в голяма купа с електрически миксер смесете 3 чаши брашно, маята и захарта и добавете сместа с бульона и яйцата при сухите съставки. Разбийте на висока скорост за 2 минути, като остъргвате дъното и стените на купата често. Добавете останалото брашно, за да направите меко тесто. Върху леко набрашнена повърхност омесете тестото, докато стане гладко, около 10 минути; място в намазана купа веднъж, покрийте и оставете да втаса на топло място за 1 час или докато удвои обема си. Притиснете надолу върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото, така че да се побере в намазана тава. За да направите топинга: смесете ябълките с лимоновия сок, 1/2 чаена чаша захар и 1 ч.л. канела. Подредете ябълките на един слой върху тестото. В купа смесете останалата захар, брашното и канелата, нарежете маслото в сместа, докато заприлича на едро царевично брашно. Покрийте ябълките и оставете да втаса за около 1 час. Печете на 190С в продължение на 35 минути или до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ