Регистрация

Ябълков кекс

Автор:
hodjeva
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
493
Оцени рецептата

За тестото:

300 г пилешки бульон

1/2 ч масло или маргарин

4 1/2 ч брашно

2 пакета активна суха мая

1/2 ч захар

2 яйца

3 средно големи ябълки, обелени и тънко нарязани

1 с.л. лимонов сок

1 ч захар

2 ч.л. смляна канела

1/4 ч брашно

2 с.л. масло или маргарин

 

За да направите тестото: В тенджера, смесете бульона и маслото. Изчакайте да се сгорещи, докато сместа е хладка. Междувременно в голяма купа с електрически миксер смесете 3 чаши брашно, маята и захарта и добавете сместа с бульона и яйцата при сухите съставки. Разбийте на висока скорост за 2 минути, като остъргвате дъното и стените на купата често. Добавете останалото брашно, за да направите меко тесто. Върху леко набрашнена повърхност омесете тестото, докато стане гладко, около 10 минути; място в намазана купа веднъж, покрийте и оставете да втаса на топло място за 1 час или докато удвои обема си. Притиснете надолу върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото, така че да се побере в намазана тава. За да направите топинга: смесете ябълките с лимоновия сок, 1/2 чаена чаша захар и 1 ч.л. канела. Подредете ябълките на един слой върху тестото. В купа смесете останалата захар, брашното и канелата, нарежете маслото в сместа, докато заприлича на едро царевично брашно. Покрийте ябълките и оставете да втаса за около 1 час. Печете на 190С в продължение на 35 минути или до готовност.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта