Ябълков кейк със стафиди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч брашно
1/2 ч пълнозърнесто брашно
1 с.л. пшеничен зародиш, препечен
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. смлян джинджифил
1 голямо яйце
2 големи белтъка
1/2 ч ябълков конфитюр
1/2 ч кафява захар
1/3 ч + 1 1/2 с.л. захар
1/4 ч растително масло - рапично
2 ч.л. ванилов екстракт
1 1/2 ч ябълки - белени и едро нарязани на кубчета
1/4 ч стафиди
2 с.л. орехи, препечени
Загрейте фурната на 180С и намажете квадратна тавичка с мазнина. В средно голяма купа, смесете брашното, пшеничния зародиш, бакпулвера, канелата, индийското орехче, солта и джинджифила. В друга купа, смесете цялото яйце, белтъка, ябълковия конфитюр, захарта, маслото и ванилията; разбийте с електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете сместа с брашно и разбийте на ниска скорост само, за да се слее. С гумена шпатула или дървена лъжица, добавете ябълките, стафидите и орехите. Изсипете сместа в подготвената тава. Поръсете 1 1/2 захар с.л. равномерно отгоре. Печете 45 - 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за около 10 минути. Нарежете на парчета и поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ