Регистрация

Ябълков кейк със стафиди

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
540
Оцени рецептата

3/4 ч брашно

1/2 ч пълнозърнесто брашно

1 с.л. пшеничен зародиш, препечен

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. смлян джинджифил

1 голямо яйце

2 големи белтъка

1/2 ч ябълков конфитюр

1/2 ч кафява захар

1/3 ч + 1 1/2 с.л. захар

1/4 ч растително масло - рапично

2 ч.л. ванилов екстракт

1 1/2 ч ябълки - белени и едро нарязани на кубчета

1/4 ч стафиди

2 с.л. орехи, препечени

 

Загрейте фурната на 180С и намажете квадратна тавичка с мазнина. В средно голяма купа, смесете брашното, пшеничния зародиш, бакпулвера, канелата, индийското орехче, солта и джинджифила. В друга купа, смесете цялото яйце, белтъка, ябълковия конфитюр, захарта, маслото и ванилията; разбийте с електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете сместа с брашно и разбийте на ниска скорост само, за да се слее. С гумена шпатула или дървена лъжица, добавете ябълките, стафидите и орехите. Изсипете сместа в подготвената тава. Поръсете 1 1/2 захар с.л. равномерно отгоре. Печете 45 - 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за около 10 минути. Нарежете на парчета и поднесете топло.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта