Регистрация

Ябълков кейк

Автор:
violeta
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
721
Оцени рецептата

6 ч ябълки, обелени, почистени в сърцевината и нарязани на филийки

1 пакет готов шоколадов микс за кекс

1 ч.л. канела

1 1/4 ч вода

1/4 ч масло, меко

3 яйца

1/2 ч орехи, нарязани

За глазурата:

85 г крема сирене

4 с.л. масло, меко

3 ч пудра захар

 

Загрейте фурната до 180ºС. Намаслете леко правоъгълна тавичка. Подредете половината ябълки равномерно по дъното. В голяма купа, смесете микса за кекс, канелата, водата, маслото и яйцата на ниска скорост, до гладкост. След това разбийте на висока за 2 мин. Добавете ядките. Изсипете половината тесто равномерно върху ябълките и повторете слоевете. Пече се 40-50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда. За глазурата: Разбийте съставките за глазурата в малка купа. Глазирайте кейка и поднесете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта