Регистрация

Шотландски сладкиш от маслено тесто

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
571
Оцени рецептата

1 ч + 2 с.л. захар

340 г сладко масло, на стайна температура

3 1/4 ч брашно

2/3 ч царевично нишесте

 

1. В голяма купа, разбийте 1 чаша захар с маслото, до побеляване и пухкав крем.

2. Пресейте заедно брашното и нишестето и постепенно се смесват разбитото на крем масло. Съберете тестото на топка и разточете на диск. Увийте във восъчна хартия и оставете в хладилника за 1 час.

3. Загрейте фурната до 110ºС. Пригответе кръгла тавичка за печене. Поставете охладеното тесто, така че да пасне на дъното и загладете отгоре. Маркирайте с остър нож 8 еднакви парчета.

4. Печете сладкиша в горната част на средата на фурната за 35 минути; не позволявайте да покафенее. Извадете от фурната, поръсете с останалите 2 супени лъжици захар и





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта