Шотландски сладкиш от маслено тесто
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч + 2 с.л. захар
340 г сладко масло, на стайна температура
3 1/4 ч брашно
2/3 ч царевично нишесте
1. В голяма купа, разбийте 1 чаша захар с маслото, до побеляване и пухкав крем.
2. Пресейте заедно брашното и нишестето и постепенно се смесват разбитото на крем масло. Съберете тестото на топка и разточете на диск. Увийте във восъчна хартия и оставете в хладилника за 1 час.
3. Загрейте фурната до 110ºС. Пригответе кръгла тавичка за печене. Поставете охладеното тесто, така че да пасне на дъното и загладете отгоре. Маркирайте с остър нож 8 еднакви парчета.
4. Печете сладкиша в горната част на средата на фурната за 35 минути; не позволявайте да покафенее. Извадете от фурната, поръсете с останалите 2 супени лъжици захар и
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ