Шоколадче на клечка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч фъстъчено масло
1/2 ч масло или маргарин
1/2 ч мазнина
1 1/2 ч захар
1/2 ч кафява захар
1 1/2 ч.л. сода за хляб
2 големи яйца
1 ч.л. ванилия
2 1/4 ч брашно
40 дървени клечки
40 десертчета Сникърс
Разтопен шоколад или глазура
Декоративни захарни топчета
Разбийте фъстъченото масло, маргарина или маслото и мазнината в голяма купа с миксер на висока скорост в продължение на 30 секунди. Добавете захарта, кафявата захар и содата за хляб и разбийте до смесване. Разбийте яйцата и ванилията до смесване. Добавете толкова брашно, колкото можете и разбийте с миксер на умерена скорост, като остъргвате стените на купата от време на време. Добавете и останало брашното с лъжица. Поставете дървена пръчка във всяко десертче. Оформете около 2 супени лъжици от тестото на топка и увийте около всяко десертче, като то трябва да е изцяло покрито. Ако желаете, оваляйте топката в декоративни бонбони, ядки или оцветена захар, като леко бутнете бонбоните или ядките в тестото. Сложете ги в ненамаслена тавичка на известно разстояние едно от друго. Печете при 160 градуса във фурната за около 15-20 минути или до златисто. Охладете в съда за 5 мин. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно. Ако желаете, поръсете с разтопен шоколад или глазура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ