Регистрация

Шоколадче на клечка

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
10 Sep
|
Видяна:
588
Оцени рецептата

1 ч фъстъчено масло

1/2 ч масло или маргарин

1/2 ч мазнина

1 1/2 ч захар

1/2 ч кафява захар

1 1/2 ч.л. сода за хляб

2 големи яйца

1 ч.л. ванилия

2 1/4 ч брашно

40 дървени клечки

40 десертчета Сникърс

Разтопен шоколад или глазура

Декоративни захарни топчета

 

Разбийте фъстъченото масло, маргарина или маслото и мазнината в голяма купа с миксер на висока скорост в продължение на 30 секунди. Добавете захарта, кафявата захар и содата за хляб и разбийте до смесване. Разбийте яйцата и ванилията до смесване. Добавете толкова брашно, колкото можете и разбийте с миксер на умерена скорост, като остъргвате стените на купата от време на време. Добавете и останало брашното с лъжица. Поставете дървена пръчка във всяко десертче. Оформете около 2 супени лъжици от тестото на топка и увийте около всяко десертче, като то трябва да е изцяло покрито. Ако желаете, оваляйте топката в декоративни бонбони, ядки или оцветена захар, като леко бутнете бонбоните или ядките в тестото. Сложете ги в ненамаслена тавичка на известно разстояние едно от друго. Печете при 160 градуса във фурната за около 15-20 минути или до златисто. Охладете в съда за 5 мин. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно. Ако желаете, поръсете с разтопен шоколад или глазура.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта